De ce să NU facem topless anul acesta?

Cu toții știm că expunerea la soare este benefică pentru sănătatea întregului sistem, însă este esențial ca măsura în care ne expunem la soare să fie moderată.
Excesul nu ne aduce niciodată beneficii, mai ales atunci când, printre cele mai mari riscuri ale expunerii prelungite la soare se numără cancerul de piele.
În cazul doamnelor care doresc să își expună la soare inclusiv sânii, acestea trebuie să fie conștiente că zona respectivă de piele este una dintre cele mai sensibile zone la arsura de soare ( în principal pentru că nu este o zonă expusă uzual acțiunii razelor solare), dar și a treia zonă a corpului în care cancerul de piele se instalează cel mai frecvent.
Dermatologii sunt cei care ne atenționează privind sensibilitatea zonei de piele pe care dorim să o expunem în cazul sesiunii de bronz topless. Îmbătrânirea prematură a pielii, ridurile și hiperpigmentarea pielii sunt cele mai des întâlnite riscuri la care femeile se expun.
Dorința de a arată bine, cu un bronz care să îmbrace perfect tot corpul (fără urme de bretele, sutien) le determină pe unele doamne să se expună timp prelungit la soare, uitând de efectele total inestetice pe care acest lucru le va produce: îmbătrânirea precoce a pielii, apariția ridurilor pe sâni și decolteu, dar și hiperpigmentarea zonei.
Tot medicii specialiști ne avertizează că expunerea la radiațiile solare a glandelor mamare poate duce la apariția unui dezechilibru hormonal, afectând nivelurile de estrogen și de progesteron din organism, ceea ce va conduce la creșterea riscului de apariție a mutațiile la nivelul ADN-ului celular.
Mai mult, dacă în zona pielii sânilor sau a abdomenului ( care de regulă nu sunt expuse așa des luminii solare) există deja alunițe sau cicatrici proaspete, este total interzis expunerea lor la soare.
Spre exemplu, după o operaţie de implant mamar, este nevoie ca pacienta să nu facă plajă topless timp de cel puțin 3 luni pentru a nu crește riscul de contracţie capsulară (ţesutul care înconjoară implantul se îngroaşă, iar sânii devin tari şi dureroşi). De asemenea, cicatricile post – operatorii se pot decolora şi astfel rămân vizibile.
Pentru un minim de confort post-expunere la soare a zonei sânilor, specialiștii recomandă expunerea la soare dimineața până la ora 10 sau după-amiaza începând cu ora 17, folosind o crema cu factor ridicat de protecție.
Pentru păstrarea sănătății sânilor recomandăm respectarea acestor sfaturi medicale și efectuarea controalelor medicale regulate însoțite și de o ecografie mamară, chiar și în lipsa simptomatologiei.

Adresați-ne orice întrebare legată de sănătatea femeii în formularul de mai jos:

Aveți nevoie de evaluare genitomamară?
Aveți o problemă de sănătate și vă doriți cea mai bună conduită? Sunteți nesigură de diagnosticele anterioare și aveți nevoie de second opinion?
ECHIPA DR. JUMUGA VĂ STĂ LA DISPOZIȚIE!
CU SIGURANȚĂ, CU CALM, CU PROFESIONALISM
Programați un consult:
