Consultul ginecologic. Recoltarea analizelor locale

Dr Jumuga

Ce este consultul ginecologic?

Consultul ginecologic reprezintă  examinarea aparatului genital feminin (adică a organelor genitale externe și interne) și este efectuat de către medicul specialist ginecolog.

Ce presupune consultul ginecologic?

Examenul clinic genital presupune câteva etape:

În primul rând este necesară o anamneză atentă ( discuția cu pacienta) urmărind:

 • care sunt motivele prezentării (cu detalierea eventualelor acuze),
 • când a survenit ultima menstră,
 • caracterele generale ale ciclului menstrual ( durată, flux, regularitate),
 • utilizarea de metode contraceptive,
 • informații cu privire la nașteri sau avorturi
 • istoricul personal patologic (diverse afecțiuni asociate, eventuale intervenții chirurgicale anterioare, etc)
 • istoricul familial (este important să cunoaștem antecedentele heredocolaterale pentru că putem identifica factori de risc pentru o serie de boli care au o predispoziție familială).

Examenul cu valve/specul:

 • Este etapa inițială a examenului ginecologic care își propune inspecția locală utilizând depărtătoare vaginale (valve, specul); astfel medicul examinează succesiv colul uterin (partea de jos a uterului), mucoasa vaginală, secreția vaginală (numită și leucoree) și vulva;
 • Cu această ocazie medicul poate recolta o serie de analize: examen Babeș- Papanicolaou, testare HPV, culturi din col, testare pentru chlamydia, mycoplasma și ureaplasma, examen de secreție vaginală.

Tușeul vaginal: urmează după examenul cu valvele și își propune obținerea de informații despre organele genitale interne – uter, trompe, ovare – prin palpare; medicul ginecolog va realiza o  palpare bimanuală a aparatului genital (cu o mână transabdominal,  respectiv,  cu unul/două degete de la cealaltă mână,  intravaginal).

Deseori consultul ginecologic este completat, în cadrul aceleeași vizite , cu o serie de investigații  suplimentare, fiind doar o parte în cadrul  unei evaluări ginecologice mai ample; dincolo de analizele locale menționate anterior se mai poate efectua și colposcopie, ecografie transvaginală, uneori se poate preleva o biopsie din leziuni suspecte.

De asemenea, cu ocazia consultului ginecologic, se poate efectua și consultul senologic (examenul clinic al sânilor).

Când se efectuează consultul ginecologic?

 • De rutină – chiar dacă nu au  niciun fel de acuze,  după începerea activității sexuale, toate femeile trebuie să se  prezinte periodic la medic pentru evaluarea ginecologică,  cel puțin o dată pe an,  cu scopul de a depista precoce o serie de afecțiuni ale aparatului genital care, în etapa inițială,  evoluează frecvent asimptomatic;
 • Preconcepțional – înainte de planificarea unei sarcini;
 • Oricând, la pacientele simptomatice – sunt o serie de acuze care trimit pacientele la ginecolog. Dintre acestea, cele mai frecvente sunt: tulburările de ciclu menstrual, sângerările anormale, durerile pelvine sau la contact, secreția vaginală modificată, etc.

Cum mă pregătesc pentru consultul ginecologic?

 • Exceptând urgențele, pacientele trebuie să își programeze vizita la ginecolog în afara perioadei menstruale;
 • De asemenea, pacientele trebuie să evite spălăturile intravaginale  sau contactul sexual  cu 24- 48 ore înainte.

Care sunt recomandările în urma consultului ginecologic?

 • În funcție de motivul prezentării, de acuzele pacientei, de modificările patologice pe care medicul ginecolog le identifică în timpul consultului, pot fi necesare o serie de investigații suplimentare care pot fi efectuate în aceeași vizită sau într-o vizită ulterioară ( test Babeș-Papanicolaou, testare HPV, teste infecțioase, ecografie transvaginală sau colposcopie, analize uzuale de sânge și urină, analize hormonale).
 • În momentul în care toate investigațiile suplimentare sunt finalizate, pacienta revine la medic pentru a discuta toate rezultatele și pentru a stabili conduita.

Tarife

Consultație ginecologică 240 Lei
Ecografie pelviană transvaginală 340 Lei
Colposcopie/videocolposcopie 360 Lei

Pachete promoționale

Pachet sanatate ginecologica
(consult ginecologic, ecografie transvaginala, ex Babes-Papanicolaou, ex secretie vaginala, interpretare rezultate)
565 Lei
Pachet sanatate ginecologica Silver
(consult ginecologic, ecografie transvaginala, ex Babes-Papanicolaou, ex secretie vaginala, testare/genotipare HPV,  interpretare rezultate)
740  Lei
Pachet sanatate ginecologica Gold
(consult ginecologic, ecografie transvaginala, videocolposcopie, ex Babes-Papanicolaou, ex secretie vaginala, testare/genotipare HPV,  testare Chlamydia/ Mycoplasma/ Ureaplasma, interpretare rezultate)
1085 Lei
Pachet screening cervical
(consult ginecologic, colposcopie, ex Babes-Papanicolau, testare HPV, interpretare rezultate )
700 Lei
Pachet genitomamar Femina
(consult ginecologic, ecografie transvaginala, ex Babes-Papanicolaou, ex secretie vaginala, consult senologic, ecografie/sonoelastografie mamara, interpretare rezultate)
1040 Lei
Pachet genitomamar Femina 40+
(consult ginecologic, ecografie transvaginala, ex Babes-Papanicolaou, ex secretie vaginala,  consult senologic, ecografie/sonoelastografie mamara, mamografie bilaterala, interpretare rezultate)
1390 Lei
Dr Jumuga

Aveți nevoie de evaluare genitomamară?
Aveți o problemă de sănătate și vă doriți cea mai bună conduită? Sunteți nesigură de diagnosticele anterioare și aveți nevoie de second opinion?

ECHIPA DR. JUMUGA VĂ STĂ LA DISPOZIȚIE!

CU SIGURANȚĂ, CU CALM, CU PROFESIONALISM

Programați un consult:

Dr Jumuga

Adresați-ne orice întrebare legată de sănătatea femeii în formularul de mai jos:

  Call Now ButtonProgramează un consult